Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Spletna stran taraboss.com je v lasti podjetja TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p., splošni pogoji poslovanja pa so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Informacije o podjetju

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, s.p.

Bazoviška cesta 7
6210 Sežana

Registracijska številka: 9305190000
ID za DDV: SI19704682
TRR: SI56 0400 0027 7304 996 (NKBM d.d.)

E-naslov: info@taraboss.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo v času oddaje spletnega naročila ali nakupa.

Vrste uporabnikov

Na spletni strani taraboss.com lahko kupujete kot registrirani uporabniki ali kot gostje (brez registracije).

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako njegovemu e-poštnemu naslovu, in geslo. Če želi uporabnik kadar koli spremeniti svoj e-poštni naslov ali geslo, lahko to stori v svojem profilu.

Dostopnost informacij

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, samostojni podjetnik, se zavezuje, da bo stranki vedno zagotovil naslednje informacije:

a) identiteta podjetja (ime in sedež podjetja),

b) kontaktne podatke, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),

c) bistvene značilnosti blaga ali storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) Razpoložljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ponujena na spletnem mestu, mora biti na voljo v razumnem času),

e) Pogoji dostave izdelka ali izvedbe storitve (način, kraj in rok dostave),

f) Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, pri čemer je treba navesti, ali vključujejo davke in stroške prevoza,

g) Načini plačila in dostave,

h) Obdobje veljavnosti ponudbe,

i) rok za odstop od pogodbe in pogoje za odstop od pogodbe; po potrebi tudi informacije o stroških vračila izdelka stranki,

j) pojasnilo o pritožbenem postopku, vključno z vsemi kontaktnimi podatki odgovorne osebe ali službe za pomoč strankam.

Ponudba in cene izdelkov

Zaradi narave spletnega poslovanja se ponudba izdelkov in cene na taraboss.com lahko posodabljajo.

Cene so navedene v evrih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in niso vnaprej določene. Cene veljajo za plačilo z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji.

Naročilo in cene

Na spletni strani taraboss.com lahko naročate 24 ur na dan, 7 dni na teden.

Naročila lahko oddajo posamezniki in pravne osebe. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (s klikom na gumb “zaključi nakup” v košarici) in takoj prejme elektronsko obvestilo ponudnika, ki potrjuje uspešno oddajo naročila. To elektronsko obvestilo služi kot potrditev, da je izdelek na voljo in da se je začela obdelava naročila. Naročilo bo odposlano z novim e-obvestilom, ki potrjuje in pošilja naročilo.

Če naročila ni mogoče izpolniti iz katerega koli drugega razloga, bo stranka o tem obveščena po elektronski pošti. V primeru napake lahko stranka prekliče naročilo brez dodatnih stroškov do prejema elektronske potrditve in obvestila o odpremi.

Če ponudnik sumi na zlorabo spletne trgovine, lahko naročilo zavrne. Z oddajo naročila stranka potrjuje, da je seznanjena s splošnimi pogoji in da je bila nanje izrecno opozorjena.

Kupoprodajna pogodba je shranjena pri ponudniku, registrirani uporabniki pa lahko do nje kadar koli dostopajo prek svojega uporabniškega računa na spletnem mestu. V vsakem primeru lahko uporabniki zahtevajo nakupno pogodbo po elektronski pošti: info@taraboss.com.

Vse cene so v evrih (EUR) in vključujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave ali poštnine. Za nakup veljajo cene in popusti v času oddaje naročila. Navedene cene veljajo samo za nakup na spletni strani in se lahko razlikujejo od cen na drugih prodajnih mestih podjetja TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, s.p.. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Prodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, s.p.. Poleg tega vsaka stranka, ki v spletni trgovini naroči izdelke, na svoj e-poštni naslov prejme potrditev nakupa, obvestilo o pošiljki in končno sporočilo o zaključku naročila. Vsakemu kupcu po pošti pošljemo fizični račun za nakup skupaj z naročenimi izdelki.

Načini plačila

Spletna stran taraboss.com ponuja naslednje načine plačila:

– Plačilo s predračunom

– Plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami

Dostava

Na spletni strani taraboss.com si prizadevamo za čim hitrejšo dostavo naročenega blaga.

Izdelki, ki so na zalogi in so naročeni do 13:00, bodo poslani še isti delovni dan. V primeru plačila s predračunom bodo izdelki poslani po prejemu potrditve plačila ali po prejemu plačila na naš bančni račun.

Znesek dostave bo izračunan v zadnjem koraku naročila.

Izdaja računa

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, s.p. bo kupcu ob dostavi naročenih izdelkov poslal tudi fizični račun. Na računu bodo razčlenjeni cena in vsi stroški, povezani z nakupom, ter informacije o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je odgovoren, da pred oddajo naročila preveri točnost podatkov. Poznejši ugovori glede pravilnosti izdanih računov ne bodo upoštevani.

Popust kode

Koda za popust je koda, ki je na voljo le občasno in ponuja različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini taraboss.com. Obvestila o občasno aktivnih kodah popustov prejmete tako, da se naročite na novice podjetja TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, s.p. Nekatere kode popustov so tudi časovno omejene in jih je treba uporabiti v določenem časovnem okviru, sicer bodo neveljavne.

Kako uporabiti kodo za popust:

– Izberite izdelke, ki jih želite kupiti, in jih dodajte v košarico.

– Na blagajni v polje “kuponi” vnesite kodo za popust in kliknite gumb “uporabi kupon”.

– Pri posameznem nakupu lahko uporabite le eno kodo za popust.

– Ko vnesete kodo za popust, se vrednost popusta samodejno odšteje od cene vašega naročila. Prikaže se preostali znesek, ki ga je treba plačati.

Postopek obveščanja o nakupih

Po oddaji naročila stranka po e-pošti prejme obvestilo, ki potrjuje, da je bilo naročilo prejeto. Registrirani uporabniki lahko na spletni strani taraboss.com vedno dostopajo do informacij o stanju in podrobnostih svojega naročila.

Podjetje Taraboss lahko stopi v stik s stranko na telefonsko številko, ki jo je navedla, da preveri podatke ali zagotovi natančno dostavo.

Potrošnikova pravica do odstopa od pogodbe:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (v skladu s 43.c členom Zakona o varstvu potrošnikov – ZVPot) pravico v 14 dneh po elektronski pošti(info@taraboss.com) obvestiti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v odstopnem roku se šteje kot obvestilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti podjetju najpozneje v 14 dneh po tem, ko ga je obvestil o odstopu od pogodbe. Kupec mora blago vrniti na naslednji naslov: TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p., Bazoviška cesta 7, 6210 Sežana. Po prejemu blaga bo podjetje potrošniku vrnilo vsa opravljena plačila v skladu z zakonom. Edini strošek, ki ga ima potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Ta strošek odraža znesek, ki ga zaračuna dostavna služba (npr. Pošta Slovenije).

Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, neuporabljeni in pakirani v originalni in nepoškodovani embalaži.

Ob vračilu blaga mora potrošnik priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in po možnosti bančni račun, na katerega želi prejeti vračilo. Povračilo bo obdelano v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Vračilo bo nakazano na strankin bančni račun.

V primeru odstopa od pogodbe, pri katerem je bila uporabljena promocijska koda ali koda za popust, se ustrezna sredstva štejejo kot popust in se uporabniku ne povrnejo. Na bančni račun uporabnika bo povrnjen samo plačani znesek, uporabnik pa bo v zameno prejel novo promocijsko kodo.

Kupec (to velja izključno za posameznike, ki blago pridobivajo za namene zunaj svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico obvestiti podjetje (e-pošta: info@taraboss.com) v 14 dneh po prejemu izdelkov sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prejema. Edini strošek, ki ga nosi potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelka (ki se zaračuna v skladu s cenikom dostavne službe). Izdelek je treba vrniti prodajalcu najpozneje v 30 dneh od datuma obvestila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeti izdelek je treba vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, poškodovan, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, pri čemer potrošnik ni kriv. Potrošnik ne sme prosto uporabljati izdelkov do odstopa od pogodbe. Potrošnik lahko pregleduje in preizkuša izdelke le v obsegu, ki je potreben za določitev narave, značilnosti in delovanja izdelkov. Potrošnik je odgovoren za vsako zmanjšanje vrednosti blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, ki ni potrebno za ugotovitev narave, značilnosti in delovanja blaga.

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. – Obrazec za odstop od pogodbe

Obrazec natisnite, izpolnite in ga skupaj s kopijo računa pošljite po pošti na naslednji naslov: TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p., Bazoviška cesta 7, 6210 Sežana.

Varnost

Spletna stran taraboss.com uporablja ustrezne tehnološke in organizacijske ukrepe za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil. Implementirali smo najnovejša varnostna potrdila!

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, samostojni podjetnik, se zavezuje k trajnemu varstvu vseh osebnih podatkov uporabnikov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Podjetje TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, samostojni podjetnik, za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov taraboss.com: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktno telefonsko številko, primarni naslov, naslov za pošiljanje, državo prebivališča ter čas in datum registracije.

Podjetje TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, samostojni podjetnik, uporablja posredovane osebne podatke izključno za namen izpolnjevanja naročil (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in za morebitno potrebno komunikacijo s članom.

Uporabniških podatkov v nobenem primeru ne bomo razkrili nepooblaščenim osebam.

Uporabnik je odgovoren tudi za zaščito svojih osebnih podatkov, tako da zagotovi varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter uporablja ustrezno programsko opremo (na primer protivirusno zaščito) za svoj računalnik.

Obvestilo o odgovornosti podjetja za stvarne napake.

Podjetje je v skladu z določbami Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPOT) odgovorno za stvarne napake na blagu, ki se pojavijo v dveh letih od datuma nakupa.

Komunikacija

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić, samostojni podjetnik posameznik, bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev za komuniciranje na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določbami ZEKom-1 (slovenski Zakon o elektronskih komunikacijah). Oglaševalska e-poštna sporočila in/ali sporočila SMS bodo vsebovala naslednje elemente:

– Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila.

– Pošiljatelj bo jasno prepoznaven.

– Različne promocije bodo jasno označene.

Način odjave od prejemanja oglasnih sporočil bo jasno predstavljen. Če uporabnik izrazi željo, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo taraboss.com to zahtevo izrecno upošteval.

Ocene, pregledi in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih napišejo stranke, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjena skupnosti vseh uporabnikov.

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. omogoča vsakemu uporabniku spletne trgovine, da napiše mnenje, vendar bodo mnenja pred objavo pregledana. Mnenja, ki so žaljiva, neprimerna ali po naši oceni ne prinašajo koristi drugim obiskovalcem spletnega mesta taraboss.com, ne bodo javno objavljena.

Z oddajo ocene ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe svoje ocene ali komentarja in podjetju taraboss.com podeljuje neomejeno pravico do objave dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih.

Pravna izjava o omejitvi odgovornosti

Spletna trgovina taraboss.com in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti podjetja TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p.

Omejitev odgovornosti

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. si po svojih najboljših močeh prizadeva zagotoviti pravočasnost in točnost informacij, objavljenih na svoji spletni strani.

Pritožbe in spori

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. spoštuje veljavne zakone o varstvu potrošnikov in si prizadeva izpolniti svojo obveznost, da vzpostavi učinkovit sistem za obravnavanje pritožb in določi osebo, s katero se lahko stranka v primeru težav poveže po telefonu ali elektronski pošti.

Pritožbe lahko pošljete prek e-poštnega naslova info@taraboss.com. Postopek obravnavanja pritožb je zaupen. TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. bo v petih delovnih dneh potrdil prejem pritožbe in stranko obvestil o pričakovanem trajanju postopka ter jo sproti obveščal o napredku.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. v skladu z zakonskimi predpisi ne priznava nobenega subjekta za izvensodno reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o reševanju potrošniških sporov.

TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki omogoča spletno trgovino v Republiki Sloveniji, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje sporov (ODR). Platforma je potrošnikom na voljo tukaj: https: //webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Ta uredba temelji na Zakonu o reševanju potrošniških sporov, Uredbi (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA O TRDITVAH V ZVEZI Z OPISOM IZDELKA

Vsi izdelki in opisi izdelkov so last podjetja TARABOSS Svetovanje in razvoj Elvis Opatić s.p.

Pogoji poslovanja veljajo od 1. junija 2023 do nadaljnjega obvestila ali spremembe.