POLITIKA VARNOSTI OSEBNIH DEJAVNOSTI

Da bi zagotovili varno spletno okolje in varstvo podatkov, strogo upoštevamo zakonske zahteve. V tej izjavi o zasebnosti predstavljamo način in namen zbiranja podatkov, varnostne ukrepe, obdobja hrambe in kontaktne podatke.

Spletno trgovino Taraboss (v nadaljevanju “trgovina”) upravlja:

 • Podjetje: Elvis Opatić s.p.
 • Naslov: Bazoviška cesta 7, Sežana, 6210 Sežana
 • Registracijska številka: 9305190000
 • Številka DDV: 1.: SI19704682
 • E-naslov: hello@taraboss.com

ki je tudi ponudnik e-trgovine (v nadaljevanju “prodajalec” ali “Taraboss”).

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO.

Račun

Nakupe lahko opravite le, če imate osebni račun. Ko ustvarite račun ali kupite nekaj v naši trgovini, v postopku nakupa in prodaje zbiramo naslednje osebne podatke, ki nam jih posredujete:

 • Ime in priimek
 • Domači in obračunski naslov
 • Telefonska številka
 • Vaš spol
 • Naslov IP
 • E-poštni naslov
 • Datum rojstva

Ti podatki so potrebni za izvedbo dostave. Poleg tega ob brskanju po naši trgovini samodejno prejmemo naslov internetnega protokola (IP) vašega računalnika. Na podlagi teh informacij lahko optimiziramo vašo spletno izkušnjo in hkrati zaščitimo naše spletno okolje.

Namen zbiranja podatkov
Podatke, povezane z računom, zbiramo in shranjujemo za naslednje namene:

 1. izpolnjevanje naših obveznosti, ki izhajajo iz pogodb med vami in nami, ter zagotavljanje informacij, izdelkov in storitev, ki jih zahtevate od nas;
 2. nastavitev, upravljanje in kontaktiranje glede vašega računa in naročil;
 3. Izvajanje tržnih raziskav in analiz;
 4. potrditev vaše starosti in identitete ter prepoznavanje in preprečevanje goljufij.

Novičke

Z vašim izrecnim dovoljenjem vam lahko pošiljamo novice o naši trgovini, novih izdelkih in drugih posodobitvah. Novičke pošiljamo na podlagi izražene privolitve. V okviru glasila se zbirajo naslednji podatki:

 • Ime in priimek
 • Vaš spol
 • E-poštni naslov

Namen zbiranja podatkov
Zbrani podatki se uporabljajo za prilagajanje naših e-poštnih sporočil, vključno z vašim imenom in spolom, da se zagotovi vsebina, prilagojena spolu.
Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete z uporabo povezave, ki je navedena v glasilu ali v navedenih kontaktnih podatkih.

Storitve za stranke

Da bi lahko nudili ustrezno podporo, imajo naši uslužbenci za podporo strankam dostop do podatkov, povezanih z računom. Zato bo njihova podpora zelo učinkovita in prijetna.

SOGLASJE

Ko nam posredujete osebne podatke za dokončanje transakcije, preverjanje kreditne kartice, oddajo naročila, organizacijo dostave ali vračilo nakupa, to pomeni, da se strinjate z zbiranjem teh podatkov, ki jih bomo uporabili samo v ta namen.

Če bomo vaše osebne podatke zahtevali iz drugega razloga, na primer za trženje, vas bomo neposredno prosili za izrecno privolitev ali vam dali možnost, da to zavrnete.

Kako preklicati soglasje?

Če si po izraženi privolitvi premislite, lahko kadar koli prekličete privolitev, da vas kontaktiramo zaradi nadaljnjega zbiranja, uporabe ali razkritja vaših podatkov, tako da nas kontaktirate na: hello@taraboss.com

RAZKRITJE

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo, če to od nas zahteva zakon ali če kršite naše pogoje in določila.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

V podjetju Taraboss je minimalizem podatkov zelo pomemben. Zato vaših podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno za namene, določene v tem pravilniku. Za različne vrste podatkov veljajo različni roki hrambe, vendar bomo osebne podatke običajno hranili najdlje 10 let.

Podatki o računu

Podatki, povezani z računom, so pomembni, dokler ima potrošnik račun. Zato podatki ostanejo dokumentirani, dokler obstaja račun. Ko naše stranke odstranijo račun, bodo z njim povezani podatki izbrisani v razumnem roku. Zahtevke za pregled ali popravek shranjenih osebnih podatkov ali odstranitev računa lahko pošljete na naslov: hello@taraboss.com.

Novičke

Soglasje za prejemanje novic in s tem povezani podatki ostanejo relevantni, dokler so naše stranke prijavljene na prejemanje novic. Občasno (vsak mesec) preverimo ustreznost. Registrirane stranke (in njihove osebne podatke) bomo izbrisali, kadar se stranke ne bodo odzvale na našo zahtevo. Poleg tega ima naše obveščanje z e-novicami funkcijo odjave. Potrošniki lahko prekličejo svoje soglasje z uporabo te funkcije odjave.

COOKIES

Piškotki so majhni koščki informacij, ki vašemu računalniku sporočajo podatke o prejšnjih interakcijah z našim spletnim mestom. Ti piškotki so shranjeni na vašem trdem disku in ne na našem spletnem mestu. Ko uporabljate naše spletno mesto, nam vaš računalnik pokaže svoje piškotke in nam pove, ali ste ga že uporabljali. To omogoča, da naše spletno mesto deluje hitreje in si zapomni stvari, povezane z vašimi prejšnjimi obiski (npr. uporabniško ime), ter vam tako omogoči, da je za vas bolj priročno. V Tarabossu uporabljamo dve vrsti piškotkov: funkcionalne in analitične piškotke.

Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki se uporabljajo za izboljšanje vaše spletne izkušnje. Ti piškotki med drugim beležijo, kaj je shranjeno v nakupovalni košarici. Za uporabo teh piškotkov ni potrebno predhodno dovoljenje.

Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za izvajanje tržnih raziskav in analiz. Podatki, zbrani s temi analitičnimi piškotki, so anonimizirani in tako postanejo neuporabni za druge. Za uporabo teh piškotkov ni potrebno predhodno dovoljenje.

STORITVE TRETJIH OSEB

Storitve tretjih oseb so potrebne za izpolnjevanje transakcij in izvajanje naših storitev. Na splošno bodo tretji ponudniki, ki jih uporabljamo, zbirali, uporabljali in razkrivali vaše podatke le v obsegu, ki je potreben za izvajanje storitev, ki jih zagotavljajo za nas.

Vendar pa imajo nekateri tretji ponudniki storitev, kot so plačilni prehodi in drugi obdelovalci plačilnih transakcij, lastne politike zasebnosti v zvezi z informacijami, ki jim jih moramo posredovati za vaše transakcije, povezane z nakupi.

Za te ponudnike priporočamo, da preberete njihove politike zasebnosti, da boste razumeli, kako bodo ti ponudniki ravnali z vašimi osebnimi podatki.

Zlasti nekateri ponudniki imajo lahko sedež ali prostore v drugi jurisdikciji kot vi ali mi. Če se odločite za transakcijo, ki vključuje storitve tretje osebe, lahko za vaše podatke veljajo zakoni jurisdikcije, v kateri se nahaja ponudnik storitev ali njegove zmogljivosti.

Ko zapustite spletno mesto naše trgovine ali ste preusmerjeni na spletno mesto ali aplikacijo tretje osebe, za vas ta pravilnik o zasebnosti ali pogoji uporabe našega spletnega mesta ne veljajo več.

Storitev spletne analize (anonimizirani podatki)

Na tem spletnem mestu smo vgradili komponento storitve spletne analize (s funkcijo anonimizatorja). Spletno analizo lahko opredelimo kot zbiranje, urejanje in analizo podatkov o obnašanju obiskovalcev spletnih mest. Storitev spletne analize med drugim zbira podatke o spletnem mestu, s katerega je oseba prišla (t. i. referer), katere podstrani so bile obiskane ali kako pogosto in koliko časa je bila posamezna podstran obiskana. Spletna analitika se večinoma uporablja za optimizacijo spletnega mesta in analizo stroškov in koristi internetnega oglaševanja.

kurirska služba
Za izvedbo dostave uporabljamo kurirsko službo. Ta kurirska služba opravi pošiljanje med našim podjetjem in potrošnikovim naslovom. Za izvajanje te logistike podjetje potrebuje dostop do podatkov o imenu in naslovu potrošnika.

Poštne storitve
Za pošiljanje novic uporabljamo zunanjega ponudnika poštnih storitev. Ta ponudnik ima dostop do omejenih podatkov o računu, povezanih s soglasjem za prijavo (npr. e-poštni naslov).

Storitev trženja
Družbo Taraboss podpira podjetje, specializirano za trženjske in komunikacijske dejavnosti. Njihov dostop do osebnih podatkov je zelo omejen in večinoma anonimiziran.

Plačilne storitve
Za izvajanje transakcij (npr. plačila s kreditnimi karticami) uporabljamo zunanje plačilne storitve.

VARNOST

Za zaščito vaših osebnih podatkov sprejemamo razumne previdnostne ukrepe in upoštevamo najboljše prakse v panogi, da zagotovimo, da se ti podatki ne izgubijo, zlorabijo, da do njih ne dostopamo, da jih ne razkrijemo, spremenimo ali uničimo na neustrezen način.

Če nam posredujete podatke o kreditni kartici, so ti podatki šifrirani s tehnologijo SSL (secure socket layer) in shranjeni s šifriranjem AES-256. Čeprav noben način prenosa prek interneta ali elektronskega shranjevanja ni 100-odstotno varen, upoštevamo vse zahteve PCI-DSS in izvajamo dodatne splošno sprejete industrijske standarde. Informacije, povezane z računom, so zaščitene z metodo hashanja. Ta metoda pretvori informacije v ustvarjen hash. Tako so občutljivi podatki zaščiteni in za nas celo nevidni. Poleg tega so naše zbirke podatkov izjemno zaščitene pred nepooblaščenimi osebami. Na primer, dostop do podatkovne zbirke je mogoč in dovoljen samo z odobrenimi naslovi IP (npr. na sedežu podjetja). Drugi poskusi in naslovi so vedno zavrnjeni.

Poleg tega so bili podatki v največji možni meri anonimizirani. Zato podatkov ni mogoče neposredno povezati z določenim potrošnikom. S temi podatki pa bi lahko opravili tržne raziskave in analize. Poleg tega so deležniki tretjih oseb (npr. poštna služba) pred našim sodelovanjem preverjeni, skladni z uredbo GDPR in imajo sklenjeno pogodbo z obdelovalcem. V Tarabossu so zaposlenim dodeljena različna dovoljenja za dostop. Posebno dovoljenje omogoča dostop le do nujno potrebnih informacij, ki so potrebne za izvedbo naloge.

Digitalni varnostni ukrepi se spreminjajo in morajo izpolnjevati visoke zahteve za zagotavljanje varnosti spletnih strank. Zato smo imenovali varnostnega menedžerja. Del naloge je tudi redno preverjanje in izboljševanje varnostnih ukrepov (po potrebi).

SPREMEMBE TEGA PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico, da ta pravilnik o zasebnosti kadar koli spremenimo, zato ga pogosto preglejte. Spremembe in pojasnila začnejo veljati takoj po objavi na spletnem mestu. Če bomo ta pravilnik bistveno spremenili, vas bomo tukaj obvestili o njegovi posodobitvi, tako da boste seznanjeni s tem, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in v kakšnih okoliščinah jih uporabljamo in/ali razkrivamo, če obstajajo.

KONTAKTNI PODATKI

Lahko se obrnete na nas:

 • elektronsko s pošiljanjem e-pošte na naslov: hello@taraboss.com